Pagina se incarca...

Beneficiile aplicarii benzilor kinesiologice la sportivi

Beneficiile aplicarii benzilor kinesiologice la sportivi

Benzile kinesiologice sunt renumite in domeniul sportiv, fiind folosite de toti sportivii in momentul in care apare vreo intindere musculara sau orice alta afectiune care le-ar putea pune in pericol cariera. Benzile kinesiologice au fost inventate in Japonia, de catre Dr. Kenzo Kase, in anul 1988. Cercetariile pentru crearea benzilor kinesiologice perfecte au inceput prin anii 1970, cand Dr. Kase a constientizat necesitatea unei metode revolutionare de tratament a intinderilor musculare cu ajutorul benzilor, in special la sportivi.

Printre beneficiile benzilor kinesiologice pentru sportivi putem enumera ameliorarea durerii, suportul musculare, reducerea inflamarii, stimularea circulatiei sandvine si a drenajului limfatic, precum si grabirea vindecarii.

Ameliorarea durerii. Printre cele mai importante beneficii ale aplicarii benzilor kinesiologice este efectul imediat al acestora asupra durerii, ameliorand-o sau chiar eliminand-o. Sportivii care au incercat aceste benzi au declarat ca ”iti ia durerea cu mana”. Astfel, ei se pot concentra in continuare pe cariera lor sportiva, fara sa fie afectata de o banala dar dureroasa accidentare.

Suport muscular. Benzile kinesiologice reduc oboseala musculara si intaresc musculatura. Mai mult decat atat, benzile nu afecteaza stabilitatea articulatiilor sau capacitatea de miscare, foarte importanta in cazul sportivilor. Niciun sportiv nu si-a dori sa stea pe banca din cauza unei intinderi musculare care i-ar putea afecta capacitatea de miscare, nu-i asa?

Reducerea inflamarii. In momentul in care un sportiv sufera o intindere musculara ca urmare a efortului intens depus, scopul tratamentului este reducerea inflamatiei. In locul metodelor clasice precum analgezicele, sportivii apeleaza cu incredere la benzile kinesiologice.

 

Stimularea circulatiei sangvina. Benzile kinesiologice imbunatateste circulatia sangvina si drenajul limfatic. Drenajul limfatic este recomandat in special persoanelor cu edeme aparute dupa traumatisme, printre ele numarandu-se de multe ori si sportivii. Totodata, drenajul limfatic are si un rol de relaxare a organismului, grabind vindecarea.

Grabirea vindecarii. Pentru un sportiv, o accidentare ii poate dauna carierei. Prin urmare, un tratament revolutionar care ii poate accelera vindecarea este intotdeauan preferat. Iar benzile kinesiologice favorizeaza vindecarea in cazuri usoare precum intinderi musculare sau entorse, si nu numai. Aplicarea benzilor kiensiologice pentru 5-7 zile poate duce la vindecare completa a unor afectiuni usoare.

Pe langa beneficiile medicale ale aplicarii benzilor kinesiologice, un alt beneficiu important este reprezentat de caracteristicile acestor benzi. Intrebarea care se pune este: ”Sportivul este incomodat este folosirea benzilor kinesiologice?”. Raspunsul este nu. Banda este atat de elastica (asemanatoare pielii) , incat se misca o data cu sportivul. Astfel, el se poate misca natural, fara sa aiba senzatia ca il impiedica ceva in miscarea sa obisnuita.